Zomercursussen beeldhouwen
en schilderen in de Corrèze

In de zomer van 2023 verzorg ik cursussen beeldhouwen en schilderen in de Corrèze. De cursuslocatie bevindt zich op 7 km afstand van de rivier de Dordogne aan het Lac de Triouzoune ('meer van Neuvic'). Het gebied grenst aan de Auvergne en biedt vergezichten op de bergtoppen van de Puy de Dôme.

Cursisten worden individueel begeleid. Beginners worden stap voor stap begeleid, als je al ervaring hebt kan je zelfstandiger werken en word je van goede tips voorzien. Er wordt bij voorkeur buiten gewerkt, maar er is een binnenruimte beschikbaar. De maximale groepsgrootte is 8 personen. Op deze pagina tref je voorbeelden van werk eerder gemaakt door cursisten.

 

Beeldhouwen
Na een korte inleiding over stenen en gereedschap maak je naar eigen ontwerp een (tuin)beeld, je kan kiezen tussen diverse soorten speksteen en serpentijn. De steen kan zelf meegenomen worden of in overleg aangeschaft worden.

Schilderen
Bij de keuze van het onderwerp (eventueel geïnspireerd door de omgeving) begeleid ik je individueel, waarbij compositie, perspectief en kleurgebruik aan de orde komen. Nadat het onderwerp is uitgewerkt in schetsvorm (potlood/houtskool), kan je kiezen om een 'traditioneel' schilderij te maken in acryl, of een werk te maken in gemengde technieken (mixed media *). Doeken en verf kunnen zelf meegenomen worden of ter plekke aangeschaft worden.

Data: 28 augustus-3 september. Dag 1: aankomst en kennismaking (diner). Op dag 2 en 6 werken we 's ochtends en 's middags onder begeleiding. Op dagen 3, 4 en 5 wordt er 's ochtends onder begeleiding gewerkt, 's middags kan je vrij werken of de streek verkennen (vrij programma/excursie). Op dag 6 zitten we 's middags met een hapje en drankje rond de gemaakte werken. Vertrek dag 7 na het ontbijt.Prijs van de cursusweek: vanaf 430 €, verder afhankelijk van de wijze van verblijf (eigen kampeermiddel of huuraccomodatie) en eventueel bijgeboekte maaltijden. Deze prijs is incl. kennismakingsdiner op dag 1, vijf lunches, borrel op dag 6, gebruik materialen (bokken, beitels, schuurpapier, kwasten, ezels, etc.), koffie/thee tijdens de cursus en toeristenbelasting, maar excl. steen, doek en verf.


In de omgeving van de cursuslocatie bevindt zich een aantal restaurants. De afstand tot de cursuslocatie vanaf Utrecht bedraagt 950 km.

Voor nadere informatie kan je mailen ( Ine voor informatie over de cursus of Bas en Monique voor informatie over het verblijf en reserveringen), of telefonisch contact opnemen (06-17666091). Meer informatie over de cursuslocatie vind je hier.* Mixed media is geen strak afgebakend begrip. Op een vrije, associatieve manier wordt gebruik gemaakt van verschillende materialen, vaak nog herkenbaar in hun oorspronkelijke hoedanigheid. Collage wordt gezien als de oervorm.

'Le Soustran' is een is een kleine charme camping met Nederlandse eigenaren.


naar startpagina artine.nl