Zomercursus beeldhouwen
in de Bourgogne

Ik verzorg deze zomer een weekcursus beeldhouwen in de Bourgogne. De cursuslocatie,
een rustig gelegen landhuis uit 1910, telt een aantal comfortabele kamers. Het bevindt zich 30 km van Beaune en 5 km van het historisch stadje Couches.

Cursisten worden individueel begeleid. Beginners worden stap voor stap begeleid, als je al ervaring hebt word je van goede tips voorzien. Na een korte inleiding over stenen en gereedschap maak je naar eigen ontwerp een (tuin-)beeld, je kan kiezen tussen speksteen, albast en serpentijn. In het huis bevindt zich een volledig geoutilleerd atelier, maar er kan ook buiten gewerkt worden onder de overkapping (foto boven rechts). De maximale groepsgrootte is 8 personen. Op deze pagina tref je voorbeelden van werk eerder gemaakt door cursisten.

Data: 19-25 augustus 2018. Zondag: aankomst en kennismaking (diner). Maandag en vrijdag werken we 's ochtends en 's middags. Dinsdag, woensdag en donderdag wordt er 's ochtends onder begeleiding gewerkt, 's middags kan je vrij werken of de streek verkennen (vrij programma). Vrijdagmiddag expositie van de gemaakte werken met een hapje en drankje. Vertrek zaterdag na het ontbijt.


De prijs van de cursusweek (incl. logies) varieert van 590 tot 770 , afhankelijk van verblijf in een- of tweepersoonskamer en vol- of halfpension. Deze prijzen zijn incl. materialen, toeristenbelasting, excl. steen. De steen kan zelf meegenomen worden of ter plekke aangeschaft worden.


Het is ook mogelijk alleen de cursus te boeken (285 , incl. kennismakingsdiner en borrel op vrijdag). In de omgeving van de cursuslocatie (zie de foto's) bevinden zich een aantal restaurants, hotels, chambres d'hotes en campings. Het natuurpark Le Morvan ligt op ca. 20 km. De afstand tot de cursuslocatie vanaf Utrecht bedraagt 780 km.

Voor nadere informatie kan je mailen ( Ine voor informatie over de cursus of Thera en Maarten voor informatie over het verblijf en reserveringen), of telefonisch contact opnemen (06-17666091)
naar startpagina artine.nl